La Selecció de Pilota Valenciana, en el VII Campionat Europeu 2007

dissabte, 22 de setembre del 2007

Jornada decisiva

Demà diumenge 23 de setembre, la Selecció de Pilota valenciana, té l'oportunitat de guanyar el VII Campionat Europeu 2007 que s'està disputant a Bèlgica.

A les 9:30 h. jugarà contra Itàlia a Frontó i a priori ha de ser una victòria donat que Itàlia té zero punts de tres partides. Després haurà de jugar contra Bèlgica que té dues victories i una derrota, igual que Espanya, una vegada haja guanyat a Itàlia en la primera partida. El guanyador entre Espanya-Bèlgica, passarà a empatar amb França que porta tres victòries sumades. En cas de que França guanye la que li queda, seria campió sense conèixer la derrota. Els empats es desfan amb el compte de punts i jocs, etc.


A Joc Internacional, Espanya encapçala la taula amb tres victòries de tres partides jugades i juga contra França que té zero victòries, mentre que Bèlgica i Holanda s'acaren entre sí mateix.

A Llargues s'ho juga tot a una partida contra Bèlgica, tots dos encapçalant la taula amb tres victòries i cap derrota. El guanyador serà proclamat campió de Llargues.

En el suposat que guanye Espanya a Bèlgica en Frontó i en Llargues li guanyaria la postura i amb tota seguretat el Campionat global i el títol de Campió d'Europa.

Així ho dic perquè així ho pense...

Sabatera...

La jornada del dissabte ha acabat. Tocava jugar cinc partides, una a Frontó i dues en cada modalitat de Joc Internacional i Llargues. Una jornada dura, si més no, després de veure la qualitat de les formacions alienes. Totes les seleccions europees han millorat respecte d'anys anteriors, la qual cosa és un mèrit de la CIJB que li dona prestigi a aquesta competició, malgrat que encara queda camí de perfeccionament per desenvolupar.

La Selecció de Pilota valenciana, ha matinat per enfrontar-se a les 9:00 h. a França en la modalitat de Frontó i han patit la primera i única derrota del Campionat Europeu, per un resultat de dos sets a zero. Un colp difícil de pair, però que sortosament, ha segut a Buizingen i per dos pilotaris no compromesos en les altres partides del dia a jugar en Nivelles.



També a les 9:00 h. ha començat la jornada en el camp de gespa natural per a la modalitat de Joc Internacional, on havien de jugar dues partides, contra Itàlia i Bèlgica. La primera ha estat un esglai, començant amb un 0-5 en contra i obligats a fer sis jocs consecutius. Ufff!...

Bravo! Bravo! Bravo!. La Selecció valenciana ha guanyat aquesta partida per 6-5. Àlvaro, Santi, Mario, Nacho i David han fet la faena (Martinez de reserva): aplaudiments!.


La segona partida del matí ha estat contra Bèlgica, selecció anfitriona, que ha caigut sota la Selecció valenciana per un ajustat 4-6.


Aquesta ha estat una partida per a "no cardíacs", doncs ha tingut alternatives al marcador. Han començat el belgues 2 jocs a zero. Uiiii! Els valencians han fet quatre jocs seguits: 2-4. Bé! i tot seguit el belgues empaten a quatre. Maremeua!...


Però la SELECCIÓ VALENCIANA ("los espagnoles"), han rematat la partida en un marcador final de 4-6 a favor. Puafff! Quin patiment!.


Senyores i Cavallers: Dues jornades, vuit partides= 7 victòries.


Després ve la vesprada on la Selecció juga dues partides a la modalitat de Llargues, contra França i Itàlia. De la primera, s'ha donat bon repàs als francesos, amb un marcador aclaridor de 6-2 per a nosaltres (3 putns) i la segona contra Itàlia ha estat un paseig: 6-0 a favor.

Entre mitges, Belgica ha cedit un punt davant d'Holanda 6-4 que ens afavoreix en cas d'empatar a victòries.

Globalment ha estat una gran jornada, a l'abastar quatre victòries de cinc partides i totes quatre en les modalitats de ratlles, on som favorits a priori.

L'ambien en la Selecció i en tota l'expedició a Bèlgica és molt bona (me diu el President de la FPV Sr. Sedeño) i els comptes són molt favorables per guanyar títols parcials. Queda demà per rematar la faena i veure altres resultats. Cert que tenim dos enfrontaments contra els belgues, en Frontó i a Llargues i tenim ahí l'ocasió de proclamar-nos Campions d'Europa.

Va de bo!.

Ha estat d'infart

Si la primera partida del dia a la modalitat de Joc Internacional ha estat d'infart, donat que Itàlia s'havia avançat al marcador fins un perillós 5-2 i la Selecció valenciana ha tingut que fer un gran esforç per acabar guanyant per 6-5, en la segona partida d'aquest matí contra Bèlgica, la Selecció anfitriona i favorita, la victòria ens ha afavorit en un resultat de 6-4, que malgrat perdre un punt, ens deixa capdavanters a la taula:

La primera partida contra Itàlia, l'ha jugat esta formació: Àlvaro de Tibi, Santi de Finestrat, David de Petrer, Nacho de Beniparrell i Mario de El Campello (reserva Martínez de El Campello).

La segona partida contra Bèlgica, ha estat aquesta formació: Martínez de El Campello, Santi de Finestrat, David de Petrer, Nacho de Beniparrell i Mario de El Campello (reserva Àlvaro de Tibi).

Aquesta partida ha estat "no apta per a cardíacs". S'avança Bèlgica 2-0. Els valencians fan quatre jocs seguits i posen el marcador 2-4. Una nova reacció belga empata el partit a 4 i tots dos equips tenen un punt guanyat. Finalment la Selecció valenciana, remata la partida 4-6 i suma dos punts. Partida abrivada entre dues Seleccions favorites al títol parcial d'aquesta modalitat.


Quedem a l'espera d'altres resultats per conèixer el tauler definitiu de la jornada i preveure què pot passar demà diumenge 23, última jornada del Campionat.

Va de bo!.

Apuros...

Si el dissabte ha començat amb una derrota a Frontó 0-2 davant de França, en la primera partida a jugar hui en la Modalitat de Joc Internacional, la Selecció ha guanyat a Itàlia 6-5, sumant dos punts i cedint un punt als italians que tenien zero a la taula.

Comentaris.- A la modalitat de Frontó s'ha perdut dos sets seguits contra França, amb una actuació fluixa davant d'un jugar espectacular dels rivals. En aquesta partida jugava Pasqual de La Pobla i Héctor de Vall de Laguar. De reserva ha estat Ferdi de Godelleta. No s'acaba de comprendre que Pigat haja deixat a David per als jocs directes i haja posat Ferdi de reserva. Calia assegurar aquesta partida i davant la feblesa d'algun dels nostres pilotaris titulars calia diem, un reserva de garantia. No ha estat així i no s'han tingut recursos per a remuntar un 0-1 en contra.

A la modalitat de Joc Internacional, la Selecció ha guanyat a Itàlia 6-5. No és un bon resultat, considerant que Italia anava cuer amb zero punts. Li han regalat a Itàlia un punt que ens farà falta al final en la computació global. Tanmateix, el resultat no reflexa allò ocorregut a la canxa de gespa natural, doncs cal dir que Itàlia anava davant 5-2 a un joc de deixar-nos sense puntuar. Sortosament l'equip valencià ha pogut remontar el marcador i guanyar a la fi 6-5. Un esglai que no sabem si es recuperaràn per afrontar el següent enforntament contra l'anfitrió Blegica que va de favorit. Esperarem a veure i desitgem una nova victòria, això sí, per tres punts a zero.


Fins aviat.

Dia clau...

Hui dissabte 22, a partir de les 9:00 hores, la Selecció de Pilota Valenciana, ha de jugat cinc partides: 1 al Frontó, dues a Joc Internacional i dues a Llargues. Un dia clau per a la classificació perquè hi ha un enfrontament amb la Selecció de Bèlgica que va lider després de la primera jornada.

En la modalitat de Joc Internacional, Bèlgica té 5 punts en dues partides, cedint un punt davant França (6-4) malgrat haver guanyat. Per als nostres, una victòria en una partida que suma 3 punts, davant Holanda. Guanyar a Bèlgica seria passar al primer lloc, cedir un punt seria quedar-nos segon. No hem de fallar en aquesta partida clau en la classificació final.

En Frontó s'acarem a França que va cedir un punt davant Bèlgica. Guanyar-li de 2-0 seria posar-nos primer en la taula. Guanyar per empat seria deixar oberta la calssificació a properes partides, contra Bèlgica i Itàlia.

En la modalitat de Llargues els valencians ho han de guanyar tot. Bèlgica, que va lider, podria cedir un punt davant Holanda o perdre la partida. La Selecció valenciana té dues partides i sumant sis punts seria líder (sempre que Bèlgica no arrase a Holanda, un candidat al títol parcial). La primera partida la jugaran contra França que perdé la primera davant Bèlgica i guanyà la segona davnt Itàlia que té zero punts i cuer a la taula. Hi ha moltes possibilitats de fer sis punts amb les dues victòries, però no poden descuidar-se perquè amb tres jocs, el rival furta un punt que no podem regalar. Hem de guanyar-ho tot!.

Sort i Va de bo!.