La Selecció de Pilota Valenciana, en el VII Campionat Europeu 2007

dissabte, 22 de setembre del 2007

Sabatera...

La jornada del dissabte ha acabat. Tocava jugar cinc partides, una a Frontó i dues en cada modalitat de Joc Internacional i Llargues. Una jornada dura, si més no, després de veure la qualitat de les formacions alienes. Totes les seleccions europees han millorat respecte d'anys anteriors, la qual cosa és un mèrit de la CIJB que li dona prestigi a aquesta competició, malgrat que encara queda camí de perfeccionament per desenvolupar.

La Selecció de Pilota valenciana, ha matinat per enfrontar-se a les 9:00 h. a França en la modalitat de Frontó i han patit la primera i única derrota del Campionat Europeu, per un resultat de dos sets a zero. Un colp difícil de pair, però que sortosament, ha segut a Buizingen i per dos pilotaris no compromesos en les altres partides del dia a jugar en Nivelles.



També a les 9:00 h. ha començat la jornada en el camp de gespa natural per a la modalitat de Joc Internacional, on havien de jugar dues partides, contra Itàlia i Bèlgica. La primera ha estat un esglai, començant amb un 0-5 en contra i obligats a fer sis jocs consecutius. Ufff!...

Bravo! Bravo! Bravo!. La Selecció valenciana ha guanyat aquesta partida per 6-5. Àlvaro, Santi, Mario, Nacho i David han fet la faena (Martinez de reserva): aplaudiments!.


La segona partida del matí ha estat contra Bèlgica, selecció anfitriona, que ha caigut sota la Selecció valenciana per un ajustat 4-6.


Aquesta ha estat una partida per a "no cardíacs", doncs ha tingut alternatives al marcador. Han començat el belgues 2 jocs a zero. Uiiii! Els valencians han fet quatre jocs seguits: 2-4. Bé! i tot seguit el belgues empaten a quatre. Maremeua!...


Però la SELECCIÓ VALENCIANA ("los espagnoles"), han rematat la partida en un marcador final de 4-6 a favor. Puafff! Quin patiment!.


Senyores i Cavallers: Dues jornades, vuit partides= 7 victòries.


Després ve la vesprada on la Selecció juga dues partides a la modalitat de Llargues, contra França i Itàlia. De la primera, s'ha donat bon repàs als francesos, amb un marcador aclaridor de 6-2 per a nosaltres (3 putns) i la segona contra Itàlia ha estat un paseig: 6-0 a favor.

Entre mitges, Belgica ha cedit un punt davant d'Holanda 6-4 que ens afavoreix en cas d'empatar a victòries.

Globalment ha estat una gran jornada, a l'abastar quatre victòries de cinc partides i totes quatre en les modalitats de ratlles, on som favorits a priori.

L'ambien en la Selecció i en tota l'expedició a Bèlgica és molt bona (me diu el President de la FPV Sr. Sedeño) i els comptes són molt favorables per guanyar títols parcials. Queda demà per rematar la faena i veure altres resultats. Cert que tenim dos enfrontaments contra els belgues, en Frontó i a Llargues i tenim ahí l'ocasió de proclamar-nos Campions d'Europa.

Va de bo!.